vrijdag 13 mei 2016

Hoe vullen ze nu eigenlijk die baclofenpomp?

Dinsdag reed ik met m'n mini richting Zottegem. M'n nieuwe pomp moest voor de eerste keer gevuld worden. Tot over enkele jaren reed ik om m'n pomp te vullen naar Leuven, die pomp vullen is 5 minuten werk, dus zat ik vier uur in de auto om gewoon m'n pomp te vullen. Aangezien m'n revalidatie arts bepaalde dagen in het 'AZ Zottegem' zit ga ik sinds ik kinderen heb naar daar, in een uur sta ik van bij mij thuis in Zottegem, dus het is een pak dichter dan Leuven. En nog een voordeel, in Zottegem gaat alles veel vlotter, geen leger stagairs die je maar blijven dezelfde vragen stellen zo precies of het is de eerste keer dat ze je zien en waar ik me serieus de vraag stel of die stagairs m'n dosier gelezen hebben. En het beste van al, in Zottegem ook geen stagairs die de pomp moeten aanprikken. Keer op keer was het hetzelfde, tien keer opnieuw proberen te prikken om dan uiteindelijk de arts er te moeten bij halen. Tja, k'weet het ik kom waarschijnlijk over als iemand die niet zo voor stagairs is, het is helemaal niet zo, maar ik kom al van sinds ik geboren ben in ziekenhuizen en op den duur heb je het wel gehad met al dat geprobeer en geklungel. Dus in Zottegem geen stress omdat je vaststond op de ring in Brussel, geen tien keer aanprikken en nog een groot voordeel meestal sta ik om vier uur terug aan school om de kids af te halen, dus iedereen blij! Hoe gaat dat nu eigenlijk juist in z'n werk die 'baclofenpomp vullen'?


 De baclofenpomp word uitgelezen. De ampullen Lioresal (baclofen) worden opgetrokken in een spuit.Alles word ontsmet en de pomp word aangeprikt, de pomp zit onderhuids dus is het soms zoeken achter het gaatje in de vulpoort, eens ze in de pomp zelf zitten voel je daar niets meer van.


Het restje baclofen die nog in de pomp zit word geaspireerd.


De nieuwe dosis baclofen word ingespoten.


Normaal gezien kan ik met een net gevulde pomp drie à vier maanden verder, het is te zien hoeveel ik m'n dosis verhoog of verlaag en hoeveel shots ik met m'n programmator bij geef. Het is niet voor niets dat m'n kinderen zeggen ' mama moet medicamentjes tanken', ik moet wel degelijk om de zoveel tijd bijtanken. Voila, nu hebben jullie een idee over wat ik het heb als jullie op m'n status op FB zien staan dat ik m'n pomp laat vullen. Geniet van het weekend en van elkaar!#Enjoy Your Life !!Geen opmerkingen:

Een reactie posten