donderdag 4 februari 2016

Content lik e mol !!

Ik geniet van het spasticiteit vrij zijn en van het terug uit bed kunnen! Sinds deze week kan ik terug zo goed als alles doen met m'n armen en handen ik geniet er echt van. Iedere dag heb ik wel iets dat ik doe waarbij ik denk zàlig dat ik dat weer kan! Het gaat om kleine dingen zoals iets nemen uit de kast, een tas koffie drinken zonder te morsen omdat ik spasmen in m'n handen heb of een elastiekje in Rosalie's haar doen ... ik was een paar keer op het West-Vlaams gezegd 'content lik e mol' zeker toen ik dinsdag ontdekte dat ik weer op m'n accordeon kon spelen, of zoals woensdag toen ik zelf weer m'n rolstoel in m'n auto kon heffen en ik een uitstapje naar de kapper maakte of toen ik deze week voor het eerst weer zelf een maaltijd op tafel toverde! Met andere woorden het gaat goed, héél goed! Tijdens de kiné concentreer ik me op het 'leren rechtstaan', en ik zal er geen doekjes omwinden het is zwaar, loodzwaar maar ik maak iedere dag vooruitgang en dat geeft me courage om er iedere dag met veel moed aan te beginnen! Meer over het 'leren rechtstaan' in m'n volgende blogpost. 





Wil je ook eens 'content lik e mol' een quiche a la 'girl with a belly gift' klaarmaken? Hier het recept:

ingrediënten:
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 1 ajuin
- spekblokjes
- 4 eieren
- 250 ml room
- PH Italiaanse kruiden 
- 1 vel kruimeldeeg
- 1 boursin kruidenkaas

Snij alle groenten fijn en stoof ze in een beetje olijf olie. Laat ze uitlekken. Leg het vel kruimeldeeg in een quiche vorm en snij het overtollig bakpapier af, prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg, leg de gestoofde groenten en de spekblokjes op het kruimeldeeg en kruid goed met Italiaanse kruiden peper en zout. Breek de 4 eieren in een kommetje doe er de room bij en kruid goed af, roer alles goed en giet het eimengsel over de groenten, snij de boursin kruidenkaas in dunne plakjes en leg ze over het eimengsel, bak de quiche ongeveer 20 min. op 200°. Smakkelijk!  



#Enjoy Your Life !!






1 opmerking: